2015. sze 18.

A 10 legtöbbet kereső NBA játékos

írta: nagygábor roland
A 10 legtöbbet kereső NBA játékos

Az NBA óriásit fejlődött az utóbbi 30 évben, a játékosok pedig napról napra többet és többet keresnek. Olyan legendák, mint Michael Jordan vagy Magic Johnson már fel sem férnek erre a listára... (azért Jordan miatt nem kell aggódnunk, tavaly több mint 100 millió dollárt keresett csak kosárcipő eladásból)
Az új zsíros televíziós szerződések nagyon felhajtották a béreket, és a kosárlabda óriási üzlet lett.
Ezen a listán azt vizsgáltuk, hogy a játékosok mennyit kerestek hivatalosan az NBA-ben kosárlabda pályafutásuk alatt. A szponzori, média és egyéb bevételektől ezúttal eltekintünk, hamarosan azt is megmutatjuk Nektek.
Valószínűleg ez a top10 nem fog így maradni sokáig, amint jönnek az új fiatal tehetségek, ez a lista változni fog...

10. Chris Webber
webber-1024x488.jpgWebber jelenleg is NBA szakértőként dolgozik a TNT televíziónál, és az NBA TV-nél, 17 éves kosárlabda pályafutása alatt sok csapatnál megfordult: Golden State, Sacramento Kings, Detroit Pistons. Pályafutása során összesen 178.230.697 dollárt pattogtatott össze.


9. Ray Allen
ray-allen-miami-heat-v-phoenix-suns-_nntbhe56abl.jpgRay Allen hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását, így ő még feljebb is kerülhet ezen a listán. Sikeres hárompontos dobásokat tekintve vezeti az NBA örökranglistáját, és bajnoki gyűrű büszke tulajdonosa is.
Karrierje során összesen 184.356.410 dollárral lett gazdagabb.


8. Jason Kidd
jason-kidd.jpgJason Kidd nagy hatással volt a kosárlabda fejlődésére, játékos pályafutása végeztével pedig a szépreményű Milwaukee Bucks csapatának edzője lett. A gólpassz örökranglistán második helyen áll. A New Jerseyben és Dallasban töltött karrierje során 187.675.468 dollárt kasszírozott.


7. Paul Piece
paul-pierce-must-be-the-man-in-game-2-if-the-celtics-are-to.jpgA Truth (Igazság) becenévre hallgató játékos a Boston régi nagy hármasából hetedik a listán. 2008-ban bajnok lett a Boston Celtics csapatával, összesen 190.508.302 dollárt kosarazott össze.


6. Joe Johnson
14_-nets.jpgJoe Johnson nem az a játékos, akit mindenki ismer, eddigi eredményei alapján megkérdőjelezhető, hogyan került mégis ide? Az Atlanta Hawks és a Brooklyn Nets mégis gazdag emberré tette Johnsont, összesen 195.127.768 dollárral lett gazdagabb.


5. Dirk Nowitzki
dirk98.jpg
Dirk Nowitzki most kezdi 18. szezonját a Dallas Mavericks csapatánál. A Dallas történetének legjobb játékosaként 2011-ben ért fel a csúcsra, amikor bajnoki aranygyűrűt szerzett. A Mavericks eddig összesen 208.313.028 dollárt fizetett ki az egyik legjobb európai kosarasnak.


4. Tim Duncan
j0246.jpg
Tim Duncan neve összeforrt a San Antonio csapatával, ő az 5-szörös bajnokcsapat hivatalos arca. Felsorolni is nehéz lenne az eddigi bajnoki címeket, ranglista helyezéseket, és MVP díjakat. Timmy mostanáig 235.631.050 dollárért dolgozott meg.


3. Shaquille O'Neal
287459-shaquille-o-039-neal.jpg
A Diesel becenévre hallgató középjátékos volt korának legdominánsabb centere, fizikálisan nem nagyon talált komoly ellenfelet. Több csapatnál megfordult, összesen 4 bajnoki címet zsebelt be. O'Neal 292.198.327 dollárt zsákolt össze kosárlabda pályafutása alatt.


2. Kobe Bryant
kobe-bryant-stack-of-cash-salary.jpg
Kobe Bryant csak a Los Angeles Lakers színeiben lépett pályára karrierje során. Az egyik valaha volt legjobb játékos az 5 bajnoki cím mellett sok MVP díjat, gólkirályi címet, és örökranglistás helyezést mutathat fel.
A keresete pedig 323.312.307 dollár volt mostanáig az NBA-ben. 


1. Kevin Garnett
kqzhfcubrkt5vx4s8fub.jpg
Az a játékos, aki a legtöbb pénzt kereste pályafutása során, pedig nem más, mint Kevin Garnett! 
Habár Garnett az NBA egyik legnagyobb tehetsége, soha nem volt olyan híres, mint Michael Jordan vagy LeBron James. Ezt a sok pénzt nagyon kemény munkával, és a pályán betöltött fontos szerepével sikerült összehoznia.
A Timberwolves, a Celtics, és a Brooklyn Nets csapatánál kapott olyan fantasztikus szerződéseket, hogy most ő áll a lista élén. Szinte hihetetlen, de 331.826.371 dollár az eddigi fizetése a kosárlabda pályán.

Szólj hozzá